Juustoja ja vegeherkkuja Jämsästä

Jokilaakson Juusto on pienjuustola Jämsässä. Valmistamme juustolevitteitä, -raasteita  ja -dippejä sekä vegaanisia herkkuja leivän päälle ja ruoanlaittoon.

Omien tuotteiden lisäksi tuomme valikoimaamme myös maukkaita tuotteita maailmalta. 

Näiltä sivuilta löydät kaikki Jokilaakson Juuston tuotteet. Vegaaniset löydät (Ve)-merkittyinä.

Viipaleet, kuutiot ja raasteet 

Valmiit juustoviipaleet ovat käteviä laittaa leivän päälle tai hampurilaisen väliin eikä hukkapaloja synny. Valmiit juustokuutiot puolestaan sopivat salaatteihin. Myös juustoraasteilla saat ruokiin makua ja täyteläisyyttä. Ne sopivat esimerkiksi munakkaisiin, kuorrutuksiin, sämpylätaikinaan, muuhun leivontaan ja pitsan tai lämpimän leivän päälle.

Täysin kasvipohjaiset Ilo-tuotteemme sopivat mainiosti monipuoliseen ruoanlaittoon sekä leivontaan samalla tavoin kuin maitopohjaiset tuotteemmekin.

Dipit ja kastikkeet

Jokilaakson Juuston Nacho & Taco Juustodippi on sopivan täyteläinen ja maukas lisä nachoille, tacoille ja vihanneksille.  Dippiä voit myös lämmittää ja tarjota sitä kastikkeena. Helpotusta ruoanlaittoon!

Sulatejuustot

Silva- ja Jokilaakson Juusto-sulatejuustot ovat levitettäviä, Jokipoika-sulatejuustot ovat paloja. Ne valmistetaan huolella valikoiduista juustoista, voista, sulatesuoloista ja mausteista perinteisesti keittämällä. Käytämme vain aitoja raaka-aineita, emme lisää tuotteisiin keinotekoisia aromeja. Makua antavan raaka-aineen osuus on meillä suuri, mistä olemme erityisen ylpeitä!

Juustolevitteet ovat hyvin säilyviä ja monikäyttöisiä. Käytä niitä sellaisenaan leivän päälle ja lisää ruoanlaitossa keittoihin, patoihin ja pastakastikkeisiin. Loihdit niillä täyteläistä makua ja hyvää rakennetta.

Vegaaniset levitteet

Kasvipohjaiset levitteet tuovat uusia makuja leivän päälle ja ruoanlaittoon sekä leivontaan. Ne ovat maidottomia, vegaanisia ja gluteenittomia.

Ilon cashewlevitteissä on kolme eri makuvaihtoehtoa. Käytä Ilo Kauralevitettä kuten tuorejuustoa – leivän päällä ja leivonnassa.

Herkutteluun

Juustolautanen on oiva jälkiruoka tai illanistujaisten tarjottava.  Pilko juustolautaselle valmiiksi sopivia paloja erityyppisiä juustoja: kovia, pehmeitä, voimakkaita ja miedomman makuisia. Jokilaakson Juuston Savujuuston kaveriksi sopivat maustetut maitopohjaiset tuorejuustopalat tai vegaaninen Ilo Cashew Black Pepper mustapippuri ja vegaaninen Ilo Cashew valkohome. Uusia makuja juustojen ystäville!

Voi

Kirkastettu voi on puhdasta maitorasvaa, se on valmistettu voista poistamalla siitä maitoproteiini, laktoosi ja vesi. Se kestää hyvin kuumia lämpötiloja ja sopii siksi hyvin paistamiseen, ruoanlaittoon, hauduttamiseen ja leivontaan. Sen herkullisen aromikas maku pääsee myös oikeuksiinsa sellaisenaan esimerkiksi paahtoleivän tai perunan päällä.

Pitkään paahdetussa voissa on pähkinäinen ja hieman karamellimainen maku. Väri on vaalean ruskea, ja siinä on ruskeita hippuja. Ruskistettu voi sopii kastikkeeksi kalan ja vihannesten kanssa, ja se on herkullista vaahdotettuna leivän päällä.

Hummukset

Hummukset ovat perinteistä Välimeren kasvisruokaa. Ilo Hummukset valmistetaan kikherneistä, seesamtahnasta, kotimaisesta rypsiöljystä ja mausteista. Ilo Hummuksia on valmistettu Jämsässä jo vuodesta 2007. Valitse mieluisin makuvaihtoehto ja nauti joko kasvisten, lihan tai kalan kanssa.

Guacamole

Parhaassa guacamolessa on paljon avokadoa. Ilo Guacamolessa avokadopitoisuus on 92 %. Se on korkeapainepastöroimalla valmistettu tuoretuote. Nauti guacamolesta tex-mex-ruokien kanssa tai sellaisenaan vaikka leivän päällä.