Tietosuojaseloste

Hyvä asiakkaamme;

Toimintamme vastuullisuus ovat tärkeimpiä arvojamme.  Haluamme toimia arvojemme mukaisesti myös käsitellessämme sinun henkilötietojasi. Olemme päivittäneet tietosuojaselosteemme vastaamaan Euroopan Unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 (GDPR) vaatimuksia. Tietosuojaseloste kertoo, mitä henkilötietoja keräämme, miten niitä käytämme ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Kerromme myös oikeuksistasi ja miten sinä voit niitä käyttää.

Mitä tarkoitetaan henkilötiedoilla?

Henkilötietoja ovat mitkä hyvänsä tiedot, joiden perusteella tietty henkilö, perheenjäsen tai samassa taloudessa asuva on ulkopuolisten tunnistettavissa; esimerkiksi nimi, puhelinnumero tai sijaintitiedot.

Tietosuojaseloste

Päivitetty 11.02.2020

Mitä tietoja keräämme?

Keräämme tietojasi esimerkiksi silloin, kun otat meihin yhteyttä palautelomakkeen kautta tai olet muuten yhteydessä asiakaspalveluumme. Tietosi tallentuvat myös osallistuessasi esimerkiksi markkinointikampanjoihin ja kilpailuihin sosiaalisen median palveluissa.

Keräämme sinusta seuraavia tietoja riippuen yhteydenottosi aiheesta ja -tavasta: etu- ja sukunimi, postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, maksutiedot, kuten tilinumero.

Keräämme myös asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot. Henkilötiedot muutetaan anonyymeiksi tilastointitarkoitusta varten sen jälkeen kun tietojen säilyttäminen ei tämän tietosuojaselosteen kertomalla tavalla ole tarkoituksenmukaista. Reklamaatiotapauksessa voi tulla tarve kerätä terveyttä koskevaa tietoa oikeudellisen vastuun selvittämiseksi. Näiden tietojen käsittelemiseksi pyydämme sinulta erillisen suostumuksen.

Mistä keräämme tietoa?

Keräämme henkilötietoja silloin, kun annat meille palautetta, jätät yhteydenottopyynnön tai otat meihin muulla tavoin yhteyttä. Halutessasi asiakaspalvelua lähettämällä viestin sosiaalisen median kanavien kautta tai jakamalla tai kommentoimalla sosiaalisen median sisältöämme. Keräämme tietoja myös, kun olet yritysasiakkaamme tai muun sidosryhmämme yhteyshenkilö tai olet meihin yhteydessä edustamasi yhteisön edustajana.

Mihin käytämme tietoja ja kuinka pitkään niitä säilytämme?

Käsittelemme tietojasi asiakaspalvelussa sekä markkinointikampanjoiden aikana tarvittavan palvelun toteuttamiseksi. Saatamme pyytä sinulta suostumusta joidenkin lisätietojen käsittelyyn.

Säilytämme tietojasi vain niin pitkään, kun se on tarpeellista aiemmin tässä tietosuojaselosteessa mainittujen tarkoitusten toteuttamiseksi tai jos se muun pakottavan lainsäädännön noudattamiseksi on välttämätöntä. Esimerkiksi reklamaatiotapauksiin liittyvät mahdolliset terveydentilaan liittyvät tiedot säilytetään niin kauan, kun asia korvausvastuusta on vireillä.

Miten suojaamme tietosi?

Suojaamme kaikki henkilötietosi tietoturvakäytänteidemme mukaisesti kaikelta asiattomalta ja vahingollisessa tarkoituksessa tapahtuvalta tietojen käsittelyltä. Ylläpidämme henkilörekistereitä suojatuilla palvelimilla ja ne on suojattu tietomurtoja sekä palvelunestohyökkäyksiä vastaan. Henkilötietorekisterit suojataan teknisten suojausjärjestelmien avulla sekä salasanasuojauksella, jolloin tietojasi pääsevät käsittelemään vain nimetyt henkilöt.

Ketkä voivat käsitellä tietojasi?

Tietojasi käsittelevät vain nimetyt henkilöt yrityksemme sisällä. Luovutamme tietojasi tarvittaessa viranomaisille, mikäli lainsäädäntö meidät siihen velvoittaa.

Saatamme luovuttaa henkilötietoja kolmansille osapuolille, kuten kuljetuspalveluita tarjoavalle yritykselle palvelun toteuttamiseksi. Tällöin kuljetusyritys toimii kuljetuksen toteuttamiseen tarvittavien henkilötietojen osalta rekisterinpitäjinä. Tutustuthan tällöin kolmansien osapuolien omiin tietosuojakäytäntöihin.

Kuluttajan antamia tietoja voidaan luovuttaa yritysasiakkaille, mikäli palaute koskee niiden tuotteita ja palautteen hoitaminen vaatii henkilötietojen käsittelyä.

Miten voit vaikuttaa tietojesi käsittelyyn?

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä henkilötietoja annat. Muutamat tarjoamamme palvelut edellyttävät kuitenkin henkilötietojen antamista, jotta voimme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Näitä ovat mm. reklamaation tekeminen tai osallistuminen järjestämiimme kilpailuihin.

Sinulla on oikeus saada tarkistaa, ettemme käsittele sinua koskevia henkilötietoja.  Voit pyytää tietojesi tarkistusta esimerkiksi verkkosivujemme palautelomakkeen kautta tai ottamalla meihin muulla tavoin yhteyttä.

Sinulla on myös oikeus oikaista henkilötietosi. Mikäli tiedoissasi on virheitä tai ne ovat puutteellisia, sinä voit pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tietosi.

Sinulla on oikeus ”tulla unohdetuksi”. Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi rekistereistämme silloin, kun niiden käsittely ei ole enää tarpeellista alkuperäistä tarkoitusta varten. Sinulla on myös oikeus saada tietosi poistetuksi, jos tietojen käsittely on perustunut suostumukseesi.

Kenelle voit esittää kysymyksiä tietosuojaan liittyvissä asioissa?

Tietosuoja-asioista yrityksessämme vastaa: Sari Tanskanen puh. 040 716 4771,  sari.tanskanen@jokilaaksonjuusto.fi

Mikäli huomaat henkilötietojen käsittelyssämme puutteita tai lainvastaisuuksia, sinulla on oikeus tehdä asiasta valitus tietosuojaviranomaiselle tietosuoja@om.fi. Suosittelemme ottamaan kuitenkin ensin yhteyttä tietosuoja-asioistamme vastaavaan henkilöön asian selvittämiseksi.

Markkinointiviestintä yritysten ja muiden sidosryhmien edustajille

Voimme ottaa sinuun yhteyttä markkinointitarkoituksessa muun muassa silloin, jos yrityksesi on asiakkaamme tai olet yrityksen tai sidosryhmän edustajana ottanut meihin yhteyttä. Mikäli saa meiltä tällaista markkinointiviestintää, voit poistaa tietosi rekisteristämme viestissä olevan linkin kautta.

Kun asioit kanssamme yrityksen tai muun sidosryhmän edustajana, keräämme muun muassa nimesi, yhteystietosi, asemasi, tehtäväsi ja/tai tittelisi edustamassasi yrityksessä tai muussa sidosryhmässä. Lisäksi keräämme tietoja yleisesti saatavilla olevista lähteistä, kuten yritysten verkkosivustoilta, sosiaalisen median palveluista ja viranomaisten tai palveluntarjoajien ylläpitämistä sivustoista.

Rekisteriä ylläpitää:

Jokilaakson Juusto Oy

Juustotie 12, 42100 Jämsä

1747837-7