Yritys

Juustoa Jämsästä jo 20 vuotta

Jokilaakson Juusto on pienjuustola, jonka valikoimassa on monipuolisesti herkullisia juustovalmisteita. Lisäksi kehitämme Ilo vegaanisten tuotteiden valikoimaa Jämsässä suurella innolla.

Palvelemme sekä kuluttajia että elintarviketeollisuutta. Haemme ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Hyvät raaka-aineet ja yksinkertaiset, perinteikkäät reseptit ovat olleet toiminnan kulmakiviä alusta alkaen.

Tuotteemme ovat saaneet lukuisia tunnustuksia. Tähtituote-finalisteja olemme olleet jo neljä kertaa. Suomen Juustonvalmistajien yhdistyksen Suomen paras sulatejuusto-tunnustus saatiin vuonna 2016.

Olimme Free from -messuissa Tukholmassa Vuoden tuote 2018-finalisti, vuonna 2019 European Organic Food Innovation Award yleisön suosikki ja World Plant Based Wards-finalisti vuonna 2020.

Tunnistamme jatkuvasti uusia trendejä, kehitämme ja kokeilemme“, toimitusjohtaja Esa Luomanperä.

Miten kaikki alkoi

Tehdashallimme sijaitsee Jämsässä, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Jämsä valikoitui toimipaikaksi luontevasti, sillä paikkakunnan juustoperinteet ulottuvat pitkälle. Paikallinen osuusmeijeri aloitti 1960-luvulla ensimmäisenä myyntivalmiin juuston pakkaamisen. Juustojen pakkaustoiminta jatkui Jämsässä vuoteen 1997.

Jokilaakson Juusto Oy:n tuotanto alkoi vuonna 2004 vanhassa tehdaskiinteistössä Lukkoilantiellä.

Lähdimme liikkeelle tyhjästä, sillä alussa ei ollut koneita, tavarantoimittajia, henkilökuntaa, saati asiakkaita, Luomanperä kertoo.

Tuotantotiloja ja sähköisiä hallintajärjestelmiä on uudistettu ja kehitetty jatkuvasti. Tuotantolinjoja on modernisoitu ja uusia linjoja otettu käyttöön. Tämän ansiosta tuotevalikoimaamme on voitu laajentaa.

Osaava ja sitoutunut henkilökunta on tärkein voimavaramme. Kaikki tekevät kaikkea, mikä lisää sekä työn mielekkyyttä että toiminnan joustavuutta. Vaihtuvuus on todella vähäistä. Työntekijöitä meillä on noin 35.


Laatu on meille tärkeää

Saimme ISO 22000-sertifikaatin käyttöömme 2010

Laatujärjestelmän kehittämiseen osallistui koko henkilökunta.  ISO 22000 on sertifioitu elintarviketurvallisuusstandardi, joka sisältää mm. vuorovaikutteisen viestinnän, järjestelmähallinnan ja vaarojen torjunnan ja jossa elintarvikkeisiin liittyvät riskit on minimoitu. Sertifikaatti on todiste ennakoivasta suhtautumisesta elintarviketurvallisuuteen.

Sertifikaatin myötä sisäisten prosessien hallinta on tehostunut ja epäonnistumisten vaarat minimoitu. Se on auttanut keskittymään tärkeimpiin elintarviketurvallisuuden haasteisiin. Sertifikaatti on lisännyt kuluttajien ja asiakkaiden luottamusta, avoimuutta sekä parantanut kilpailukykyämme.

Henkilökunnan osallistuminen sertifiointijärjestelmän kehittämiseen on entisestään lisännyt työmotivaatiota. Laatujärjestelmä on virtaviivaistanut tuotantoa ja toimintatapoja.

Pyrkimys jatkuvaan laadun kehittämiseen ja halu pysyä kilpailukykyisenä muuttuvassa markkinatilanteessa laajensimme laatujärjestelmäämme FSSC 22000 – sertifikaattiin toukokuussa 2015. Sertifikaatin myötä kiinnitämme aiempaa enemmän huomiota mm. spesifikaatioihin ja dokumentaatioon.

Vahvistimme laatuosaamistamme ja sitoutumistamme elintarviketurvallisuuden kehittämiseen sekä ylläpitämiseen. Saimme BRCGS-sertifikaatin (Brand Reputation through Compliance Global Standards) vuonna 2023 Jämsässä valmistamillemme tuotteillemme.

Oiva-järjestelmä

Oiva on järjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan Oiva-raportteina internetissä. Oiva-raportissa arvioidaan hymynaamoin yritysten elintarviketurvallisuutta.

Järjestelmää koordinoi Ruokavirasto. Oivan mukaisia tarkastuksia tekevät kuntien elintarvikevalvojat valvontasuunnitelman mukaisesti.

Oivan tavoitteena on tulosten julkaisun lisäksi yhtenäistää valvontaa sekä lisätä elintarvikealan toimijoiden ja viranomaisten toiminnan avoimuutta.

Oiva kannustaa elintarvikealan yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniastaan ja tuotteiden turvallisuudesta.

Elintarvikelainsäädäntö ei ole muuttunut, vaan Oiva perustuu nykyisiin voimassa oleviin vaatimuksiin.

Arjessa Oiva näkyy eniten siinä, että Oiva-raportit julkaistaan kuluttajien käyttöön.

Jokilaakson Juusto Oy:n Oiva-raportin pääset lukemaan TÄSTÄ.


Ajankohtaista


Medialle

Mediapankistamme löydät yhteystietomme medialle sekä tuotekuvat korkealla resoluutiolla.

Ota meihin yhteyttä