Savujuustokeksit

Koukuttavat savujuustokeksit vievät kielen mennessään!

Näitä aineksia tarvitset

  • Muovikelmua

Tee näin

Raasta kiekollinen Jokilaakson Juuston savujuustoa ja yhdistä se jauhon, suolan ja cayennepippurin kanssa. Lisää jääkaappikylmä kuutioitu voi ja sekoita yleiskoneella tai käsin kunnes voi on noin herneen kokoisina paloina. Lisää taikinaan 2 rkl jääkylmää vettä ja jatka sekoittamista. Taikinan tulee tarttua hiukan kiinni sormiin kokeiltaessa. Lisää ruokalusikallinen vettä tarvittaessa.

Siirrä taikina pöydälle ja muotoile siitä halko, joka on läpimitaltaan noin 4-5 cm. Ripottele seesaminsiemenet halon pinnalle ja varovaisesti pyörittele taikinaa siemenissä, kunnes se on täysin siementen peitossa. Kääri taikina muovikelmuun ja jäähdytä jääkaapissa neljästä tunnista 24 tuntiin.

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Poista muovikelmu taikinan ympäriltä. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä noin 0,5 cm paksuisia kiekkoja. Asettele keksit leivinpaperille ja jätä niiden välille noin 3 cm tilaa. Painele keksejä haarukalla noin 3-4 kertaa.

Paista keksejä 25-30 minuuttia uunin keskiosassa ja käännä uunipelti puolessa välissä paistoa. Anna keksien jäähtyä ja kovettua leivinpaperin päällä.

Katso myös nämä


Avainsanat
Tulosta resepti