Hollandaisekastike

Tarjoile perinteinen hollandaise parsan kanssa tai osana Benedictin munien seurana.

Näitä aineksia tarvitset:

4 annosta

  • 150 g Jokipoika Gheetä eli kirkastettua voita
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 rkl vettä
  • suolaa
  • ripaus valkopippurijauhetta

Tee näin:

Sulate ghee kasarissa. Erottele keltuaiset teräskulhoon ja lisää vesi. Sekoita rakenne rikki. Nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Nosta kulho pois vesihauteesta, lisää ghee vähitellen vaahtoon, koko ajan vatkaten. Mausta kastike sitruunalla, suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa kalan tai parsan lisäkkeenä.


Avainsanat
Tulosta resepti