Paistettua lohta ja rapeaa jyvämixiä

Paistettu lohi saa rapeutta ja makua jyväsekoituksesta.

Näitä aineksia tarvitset

4 ruokailijalle

  • 600 g  lohifile, ruodoton, nahaton
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl Jyvämix (kurpitsansiemeniä, seesamin- ja auringonkukansiemenet)
  • 50 g Jokipoika Ghee, kirkastettua voita
  • 1 rkl sitruunanmehua

Tee näin:

Leikkaa lohi annospaloiksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Hienonna siemenet karkeaksi rouheeksi ja kasta kalapalat rouheessa, taputtele ylimääräiset pois. Kuumenna paistinpannu ja lisää kirkastettu voi, anna sulaa ja kuumentua. Paista kunnes kalan pinta on ruskistunut ja siemenet ovat kauniisti paahtuneita. Kirkastetun voin avulla kala on helppo kypsentää paistinpannulla loppuun saakka. Lisää lopuksi paistinpannulle tilkka sitruunamehua, lusikoi voi-sitruunamehua kalojen pinnalle ja nosta kalat tarjolle.

Lisäkkeeksi sopii erinomaisesti Jokipoika kirkastetulla voilla maustettu perunasose tai paistinperunat ja raikas salaatti. Jyvämixin kanssa paistettu lohi sopii myös salaatin pääraaka-aineeksi.

Resepti: Sami Rekola


Avainsanat
Tulosta resepti