Jokilaakson Juuston Ruskistettu voi soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös leivontaan.
Ihastu näihin chili-suklaabrowneihin, joissa maistuu chili, tumma suklaa sekä paahdettu ruskistettu voi. Tarjoa browniet esimerkiksi vadelmaisen kermavaahdon kera. Annoksesta saat noin 10 herkullista brownie-palaa 😋
Näitä aineksia tarvitset:
Chili-suklaabrowniet
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g Jokilaakson Juuston Ruskistettua voita
- 1 dl Modon Chilisiirappia
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 dl kaakaojauhoja
- ¼ tl merisuolaa
Vadelmainen kermavaahto
- 2 dl Millac Gold 33 Ruoka ja vispi
- 40 ml Modo vadelmapyre
Valmistusohjeet:
1) Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää chilisiirappi voi-suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi
2) Vatkaa vispilällä kananmunat ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Lisää kaakao, perunajauhot sekä suola ja kääntele sekaisin.
3) Vuoraa n. 20 cm x 30 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä brownie 180-asteisessa uunissa n. 20 – 30 min, sisus saa jäädä kunnolla pehmeäksi. Anna jäähtyä ja paloittele annospaloiksi.
4) Valmista vadelmainen kermavaahto. Mittaa ainekset kulhoon ja vaahdota.
5) Brownie vadelmaisen kermavaahdon kera on valmis nautittavaksi!
Resepti: Hanna-Malin Johansson/Mixtec