Näitä aineksia tarvitset
- 600 g naudan jauhelihaa
- 1½ dl korppujauhoja
- 2 dl vettä (tai lihalientä)
- 1 sipuli hienonnettuna
- Jokipoika Gheetä eli kirkastettua voita kuullottamiseen
- 2 munaa
- suolaa
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 pkt Jokipoika-sulatejuustoa
Tee näin:
Kuullota sipuli pienessä rasvamäärässä läpinäkyväksi. Mittaa kulhoon neste ja korppujauhot, anna turvota hetki. Lisää sipulit, kananmunat, jauheliha ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile 1/3 taikinasta soikea levy uunivuokaan. Nosta Jokipoika-sulatejuustopala levyn päälle. Muotoile lopusta taikinasta kansi ja taputtele mureke tiiviisti umpeen. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsä.