Jokipojan lihamureke

Lihamureke on kotiruokien klassikko.

Näitä aineksia tarvitset

  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 1½ dl korppujauhoja
  • 2 dl vettä (tai lihalientä)
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • Jokipoika Gheetä eli kirkastettua voita kuullottamiseen
  • 2 munaa
  • suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 pkt Jokipoika-sulatejuustoa

Tee näin:

Kuullota sipuli pienessä rasvamäärässä läpinäkyväksi. Mittaa kulhoon neste ja korppujauhot, anna turvota hetki. Lisää sipulit, kananmunat, jauheliha ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile 1/3 taikinasta soikea levy uunivuokaan. Nosta Jokipoika-sulatejuustopala levyn päälle. Muotoile lopusta taikinasta kansi ja taputtele mureke tiiviisti umpeen. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsä.


Avainsanat
Tulosta resepti