Hampurilaiskastike:
(4 annosta)
- 1,5 dl majoneesia
- 2 rkl kurkkusalaattia
- 2 rkl sipulia hienoksi hakattuna
Hampurilaiseen:
- 1 iso punasipuli
- 2 isoa maustekurkkua
- 2 pihvitomaattia
- 400 g naudan jauhelihaa
- Jokilaakson Juusto Gheetä eli kirkastettua voita paistamiseen, suolaa ja mustapippuria (myllystä)
- 1 pkt Jokipoika Cheddar sulatejuustoa
- 4 isoa hampurilaissämpylää
- 1 ruukku rapeaa jääsalaattia
Tee näin:
Valmista hampurilaiskastike sekoittamalla ainekset yhteen. Viipaloi punasipuli, maustekurkut ja tomaatit. Muotoile jauhelihasta neljä pyöreää, ohutta pihviä. Paista pihvit grillissä pai paistinpannulla lähes kypsäksi.
Höylää tai leikkaa Cheddar sulatejuustosta viipaleita kuuman pihvin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita hampurilaissämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kuumenna uunissa 175 asteessa n. 5 minuuttia. Kokoa hampurilaiset tarjolle; aloita kaatamalla pohjaosan päälle kastiketta, lisää jääsalaattia, asettele pihvi juustoineen päälle, lisää tomaatti- ja kurkkuviipaleet, sipulirenkaat sekä halutessasi vielä kastiketta. Nosta lopuksi sämpylän kansi paikoilleen.