Punaherukka-kinuskijuustokakku maistuu ihanalta

Kirpeät punaherukat ja makea kinuski on ihana yhdistelmä.

Näitä aineksia tarvitset pohjaan:

  • 125 g voita
  • 80 g tummaa suklaata
  • 1,75 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoa

Sulata kattilassa voi, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot. Sekoita ainekset kunnolla, älä kuitenkaan vatkaa. Kaada taikina irtopohjavuokaan (24 cm leveä) ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kinuskimousseen tarvitset:

  • 1,3, dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g Silva Tuorejuustoa
  • 4 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua

Kiehauta fariinisokeri ja kuohukerma kattilassa (voita valmistaa tämän jo edellisenä päivänä, jotta seos on tarpeeksi kylmää vatkautuakseen). Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kylmä kuohukerma ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa erillisellä kipossa vispikerma vaahdoksi ja lisää Silva Tuorejuusto. Sekoita sitten molemmat seokset keskenään. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liotetut liivatelehdet, kaada liivateseos ohuena nauhana sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada kinuskitäyte vuokaan pohjan päälle ja nosta kylmään.

Punaherukkamousseen tarvitset:

  • 3 dl vispikermaa
  • 150 g Silva Tuorejuustoa
  • 150 g paseerattuja punaherukoita (reilu 200 g kokonaisia)
  • 0,5 – 0,7 l sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa vispikerma, lisää Silva Tuorejuusto, sokerit ja paseeratut punaherukat. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja kaada liivateseos ohuena nauhana sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada valmis seos kinuskitäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.

Kiilteeseen tarvitset:

  • 1,25 dl hyytelösokeria
  • 2,5 dl nestettä (1 dl paseerattuja punaherukoita ja 1,5 dl vettä tai 2,5 dl punaista mehua)
  • tippa punaista elintarvikeväriä

Kiehauta neste kattilassa ja lisää hyytelösokeri vähitellen. Lisää väri ja kaada varovasti lusikalla neste hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä noin tunti jääkaapissa. Irrota kakku veitsellä vuoasta.

Koristele vaikka mansikoilla, mustikoilla ja marengilla.


Avainsanat
Tulosta resepti