Törmäsitkö suosittuun Tiktok-videoomme ja etsit reseptiä kirjoitettuna auki?
Kakku on herkullinen joulun ajan tarjoiltava buffet-pöydässä tai alkupalana. Tätä on pakko kokeilla!
Näitä aineksia tarvitset:
- N. 300 g saaristolaisleipä
- 200 g kylmäsavulohta
- 2 dl kuohukermaa
- 400 g Silva Tuorejuustoa
- Tuoretta piparjuurta
- Sitruunan kuorta ja yhden puolikkaan mehu
- 4 liotettua liivatelehteä
- Majoneesia
- Tuoretta tilliä
- Jokilaakson Juuston Kirkastettua Voita paistamiseen
Tee näin:
Pilko kylmäsävylohi mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita lohi, kerma ja tuorejuusto. Mausta raastetulla piparjuurella, sitruunan kuorella ja -mehulla. Lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi.
Hienonna leipä pieniksi muruiksi esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Säästä leivän kantit koristelua varten. Painele leipäseos irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Lisää lohi-tuorejuustoseos ja peitä. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
Seuraavaksi tee kakun koristeet: tillimajoneesi ja saaristolaisleipäkrutongit. Hienonna tilli morttelissa ja lisää majoneesi. Siirrä pursotinpussiin. Leikkaa leivän kantit parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Paista krutongit kirkastetussa voissa pannulla niin, että niihin tulee rapea pinta.
Kun kakku on hyytynyt ja valmis tarjoiltavaksi, irrota vuoan reunat esimerkiksi tohottimen avulla. Koristele kakku pursottamalla majoneesitäpliä kakun päälle. Lisää väleihin krutonkeja. Valmis!