Jalapenopoppersit eli friteeratut jalapenot ovat suosittu alkupala texmex-ravintoloissa ja hyvästä syystä! Ne ovat rapeita, tulisia ja tuhteja. Kermainen ja tuhti Silva Tuorejuusto ja maukas Nacho & Taco raaste toimivat loistavasti jalapenopopperseissa. Valmistat herkulliset poppersit kotona vain muutamasta raaka-aineesta.
Nämä palat toimivat alkupalana tai sormisyötävänä viikonloppuherkkuna! Nauti jalapenot sellaisenaan tai tarjoile sipsien, salsan ja guacamolen kanssa.
Näitä aineksia tarvitset
10–12 täytettyä jalapenoa, n. 4 hengelle alkupalaksi
- 10–12 tuoretta vihreää jalapenoa
- 200 g Silva Tuorejuustoa
- 50 g Nacho & Taco juustoraastetta
Leivittämiseen
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 dl panko- tai korppujauhoja
- 2 dl maitoa
- 3-4 dl neutraalia paistoöljyä paistamiseen
Tee näin
Leikkaa jalapenoihin pituussuunnassa T-kirjaimen muotoinen viilto niin, että jalapeno pysyy kannasta kiinni. Poista siemenet lusikalla.
Sekoita Silva Tuorejuusto ja Nacho & Taco juustoraaste kulhossa. Täytä jalapenot seoksella.
Laita maito, vehnäjauhot ja pankojauhot kulhoihin. Kasta täytetyt jalapenot ensin vehnäjauhoihin, sitten maitoon ja lopuksi pankojauhoihin. Anna jalapenojen kuivua noin 10 minuuttia ja toista tarvittaessa niin, että jalapenot ovat hyvin päällystettyjä kuorrutteella.
Kuumenna öljy paistinpannulla 180 asteeseen. Paista kuorrutettuja jalapenoja 2-3 minuuttia kunnes ne ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Siirrä jalapenot talouspaperin päälle tai asettele ne ritilälle.
Nauti jalapenot höyryävän kuumana!